Australisch circusgezelschap in Nederland

di 19 januari 2016 om 20:15

Circusartiesten die (echt!) op eieren lopen – helemaal uit Australie.

Op 19 januari te zien in het ISALA theater in Capelle aan de IJssel.

‘Veel circusshows bouwen op naar wow!-momenten, maar in dit stuk hou je al snel op triomfantelijke tromroffels te verwachten, want in deze show telt élke minuut.’ Dat schreef de Britse Guardian over de voorstelling Knee Deep van het Australisch gezelschap Casus. De voorstelling was vorig jaar al een maand te zien in Nederland. Wegens succes is het gezelschap terug in het land. Van 9 jan tot en met 25 januari 2016 is het gezelschap te zien in 12 theaters.

Casus is een hedendaags circusgezelschap uit Brisbane. Hun eerste show ‘Knee Deep’ is een internationale sensatie. Bij Casus ziet u geen overbodige tierelantijnen, glitterkostuums of plechtige glimlachjes. De drie mannen en hun vrouwelijke collega ‘doen hun ding’ en daarmee basta. Nu ís wat zij doen, ook zonder glitterkostuums of andere showattributen, genoeg om met open mond naar te kijken.

Bijvoorbeeld omdat zij erin slagen ‘op eieren te lopen’, maar dan echt. Voetje voor voetje schuifelen ze over een doosje scharreleitjes. En dat die dingen echt stuk kunnen, blijkt later in de show. Net zo zouden de vier performers kunnen breken als ze hun grond- en luchtacrobatiek (wel eens een menselijke trapeze gezien?) niet perfect zouden timen en op elkaar afstemmen. Zoiets gaat natuurlijk niet vanzelf. Dat is aan het trillen van hun spieren, het stromende zweet en de concentratie op hun gezichten af te lezen – ook tijdens de stunts geen plastic glimlachjes bij de spreekwoordelijk nuchtere Aussies…

http://www.isalatheater.nl/voorstellingen/7688/Casus/Knee_deep