‘Bosch Dreams’ in de Rotterdamse Schouwburg

di 18 oktober 2016 om 20:15

Door Theatre Republique Kopenhagen & The 7 fingers

bosch-circus

Jeroen Bosch’ kunstwerken tot leven gebracht in een wervelende circusvoorstelling.

Bosch Dreams neemt je mee op een fabelachtige tijdreis tussen 1500 en 2016. In een circusvoorstelling waarin het gemaskerd theater, de komieken en de straatparades van 500 jaar geleden worden afgewisseld met eigentijdse vernieuwende acts, de acrobatische virtuositeit en theatrale intimiteit. Bosch Dreams betekent een lange stoet van merkwaardige figuren: vuurrode duiveltjes, wandelende vissen en wellustige jonkvrouwen. Deze optocht komt tot leven in een surrealistische show vol wonderlijke acts, verschijningen en verdwijningen.

Het Canadese gezelschap behoort tot de voorhoede van le nouveau cirque, dat niet gericht is op een demonstratie van acrobatische toeren en handige trucs op hoog niveau, maar om theater, dans, muziek, sfeer en poëzie. Poëtisch zijn de voorstellingen van 7 Fingers zeker, met pure dans naast circustechnieken als de Russische balk, de Chinese paal, jongleren en tumbling. Die toeren passen uitstekend bij de surrealistische verbeeldingswereld van Bosch.

De groep werd in 2002 opgericht in het Montréal, het mekka van le nouveau cirque; ook Cirque du Soleil is daar ontstaan. Anders dan deze ‘grote broer’, die nog altijd in een grote tent optreedt, heeft Les Sept Doigts De La Main het theater gekozen als speelplek voor een choreografisch circus op menselijke schaal.

Bosch Dreams maakt deel uit van Circus Jeroen Bosch, een initiatief van Festival Circolo in opdracht van de Stichting Jheronimus Bosch 500. Bosch Dreams wordt geproduceerd door Theatre Republique Kopenhagen in Denemarken.

Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Kijk hier voor meer informatie en reserveren.