Circus Katoen in het Maastheater

zo 18 oktober 2015 om 14:30 (MaasTD)

Sophie van der Vuurst de Vries (Rotterdam) ging al op jonge leeftijd naar Circus Rotjeknor. Fanatiek als ze was, werd circus haar grootste passie. Willem Balduyck (Lichtervelde, BE) kon als kind niet stilzitten. Zijn moeder stuurde hem daarom naar Woesh, een circusatelier in België. De artiesten hebben elkaar ontmoet bij de circusopleiding Codarts Rotterdam. Uit hun gezamenlijke liefde voor simpele objecten en de zoektocht naar eigen trucs ontstond Circus Katoen.

Foto: Tom van Mele
Foto: Tom van Mele

Twee jonge circusartiesten besluiten samen te gaan wonen. Allebei hebben ze belangrijke spullen die hun eigen plaats verdienen. Ze verkennen de ruimte en rusten niet voordat alles een plekje heeft gekregen. De acrobaten dagen elkaar uit, drijven elkaar tot het uiterste en werken samen tot ze eindelijk de balans hebben gevonden.

Ex Aequo is een indrukwekkende voorstelling van twee jonge circusartiesten die met acrobatische capriolen de hele familie verwonderen en ontroeren. Voorafgaand aan de voorstelling trakteert Maas op een extra act.

Deze voorstelling is in het Maastheater: http://www.maastd.nl/voorstelling/ex-aequo-verrassingsact/