CircusZondag 18 maart

zo 18 maart 2018 om 14:30

Circus kijken, en daarna zelf oefenen!

Eens in de twee maanden organiseert Circus Rotjeknor een CircusZondag. Professionele circusartiesten tonen try-outs van nieuw werk en ook studenten van de HBO opleiding Codarts Circus Arts en artiesten van Circus Rotjeknor treden op. Om de CircusZondag compleet te maken, kan er na het kijken ook nog geoefend worden.

Tijd: 14:30 (het programma duurt inclusief oefenen ongeveer 2 uur)
Locatie: Circus Rotjeknor, Fenixloods 2 Katendrecht (Dolf Henkesplein 15, 3072 LN Rotterdam
De circusloods is rolstoeltoegankelijk.
Entree: € 6,50 (kaartjes kopen kan via onderstaande button)
Contant geld: Er wordt (zelfgemaakte) taart, koffie thee en limonade verkocht, maar je kan alleen met contant geld betalen.

Koop kaartjes

 

Op 18 maart wordt de CircusZondag gepresenteerd door Eva en Roel 

Elias  – jongleur – Codarts

Elias is een jongleur en zit in het vierde en laatste jaar van Codarts Circus Arts. In zijn act jongleert hij met jongleerballen die niet altijd even gehoorzaam zijn … De act is een ‘work in progress’ zien van Elias zijn afstudeer-act.
Op 22 en 23 juni is het grote moment voor de vierde-jaars circus-studenten:  dan laten alle vierdejaars hun afstudeeract zien in het Oude Luxor.

 

Roel Post – diabolo

Roel heeft zelf een uniek concept ontwikkeld. Hierin werkt hij met een verlengd stuk touw waarmee hij allerlei verassende trucs uitvoert. Als enige jongleur treedt hij met deze techniek op! Je word meegenomen naar een wonderlijke wereld waar hele andere natuurwetten gelden en de straatverlichting van een heel ander niveau is. Op circuszondag zie je de try-out van de nieuwe versie van zijn act ‘De Straatlantaarn’.

Roel en Eva – hosting

De spreekstalmeester en het mooie circus meisje, een beeld onlosmakelijk verbonden met het circus. Het neemt je weer mee naar vroeger, wanneer je als kind op de tribune zat de geur van zaagsel in je neus, de eerste klanken van het orkest en de spreekstalmeester waar je naar op kijkt.

Maar wat gebeurt er als het circus meisje haar sterkste trucs uit de kast trekt? Blijft de spreekstalmeester de ster in de ring?

In kleine sketches zullen Roel en Eva jullie mee nemen door het programma. Geniet van verschillende circus disciplines waarin de grenzen van het menselijke opgezocht worden. Verwacht te zweven tussen lachen en verbazing….

Bella – Circus Rotjeknor

Hoog in de doeken zie je Bella!

Elena Damasio & Ales Hrdlicka 

Een speels duet tussen een Cyr-wheel acrobate en een ring-jongleur.
Elena uit Italie en Ales uit Tsjechie zitten in het tweede jaar van Codarts.

Aurelie & Calou – partner acrobatics

Xenia & Betka