CircusZondag #6 – UITVERKOCHT

zo 08 november 2015 om 14:30

Circus kijken, en daarna zelf oefenen!

Eens in de twee maanden organiseert Circus Rotjeknor een CircusZondag. Professionele circusartiesten tonen try-outs van nieuw werk en ook studenten van de HBO opleiding Codarts Circus Arts en artiesten van Circus Rotjeknor treden op. Om de CircusZondag compleet te maken, kan er na het kijken ook nog geoefend worden.

Let op: De CircusZondag van 8 november is UITVERKOCHT. Je kunt wel alvast reserveren voor een volgende CircusZondag.

Reserveren

 

Entree: € 5,- (reserveren niet meer mogelijk)
Tijd: 14:30 (het programma duurt inclusief oefenen ongeveer 2 uur)
Datum: 8 november
Locatie: Circus Rotjeknor, Fenixloods 2 Katendrecht (Dolf Henkesplein 15, 3072 LN Rotterdam)
De circusloods is rolstoeltoegankelijk.

 

Met op 8 november Frouke en Joscha (Circus Rotjeknor), Wheels (rolstoelbasketbal en cyr-wheel), De Paraplu (Circus Rotjeknor), Circaso (triotrapeze), Naomi Bratthammer  (Touw) en Nigel Voets (tempo jongleur).

 

Over “Wheels”
Wheels is de poging om de beweging en schoonheid van rolstoel en cyr-wheel met elkaar te versmelten. Een voorstelling die ervan uit gaat dat een rolstoelbasketbalster net zo circusartieste is als een cyr-wheel artist.

SONY DSC

Projectleider: Andreas Scharfenberg
Deelnemers: Helen Budniatsky, rolstoel; David Eisele, Cyrwheel
Artistieke begeleider: Joris Janssens
Music: Maarten Rischen

 

Over Nigel Voets

Nigel is net 20 jaar (3 november jarig) en heeft sinds kort zijn marketing-diploma op zak. Hij is als zesjarige jongen begonnen bij Circus Rotjeknor. Daar ontdekte hij de verschillende circus-disciplines en het viel al direct op dat hij zeer veel talent had. Dat blijkt ook wel want zijn jonge carrière is al zeer rijk gevuld. Hij stond in de finale van ‘Hollands Got Talent’, vertegenwoordigde Nederland bij de ‘Magic Circusshow’ in Genève en deed mee aan de laatste show van ‘The Ashton Brothers’. Nigel stond al regelmatig als professioneel jongleur geprogrammeerd in grote Nederlandse circussen. Tijdens de jubileumshow van Circus Rotjeknor in 2013 voerde Nigel een indrukwekkende jongleeract uit met vijf voetballen. Lees meer op www.nigelvoets.com.

Nigel Voets

 

Over De Paraplu

De Paraplu is de groep met de oudste artiesten van Circus Rotjeknor. Zeven jaar geleden besloten deze artiesten (toen 18 jaar oud) nooit meer te stoppen met het circus. De groep ging een aantal keer op reis naar het buitenland en maakte zelfs een tournée door Oost-Europa. Het zijn trouwe bezoekers van het Europese Jongleerfestival en dit jaar zitten ze zelf in de organisatie ervan. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.ejc2016.org. Optreden doet De Paraplu tegenwoordig niet zo vaak meer maar voor de CircusZondag maken ze graag een uitzondering: een uniek optreden dus!

De Paraplu