Ethiopische circusavond

vr 06 juli 2018 om 19:30
Fotoshoot voor het Algemeen Dagblad

 

Deze week hebben we vijf Ethiopische circusartiesten te gast. Ze traden met een aantal spectaculaire acts op tijdens de jubileumshow. In de dagen daarna volgden leuke ontmoetingen met artiesten van Circus Rotjeknor.  Op vrijdag 6 juli zal er een zeer interessante en exclusieve circusavond plaatsvinden in de circusloods van Circus Rotjeknor. Er zullen nog meer acts te zien zijn en voorbeelden van de samenwerking met onze artiesten.

Tijd: vanaf 19:30 uur
Locatie: Circus Rotjeknor (route)
Toegang: Je mag zelf bepalen hoeveel je bijdraagt. Alle bijdragen komen ten goede aan de Gamo Circusschool. Er is daar véél materiaal nodig, voornamelijk matten om veilig de acrobatische stunts te kunnen oefenen.


Je kan de bijdrage ofwel contant meenemen ofwel overmaken op NL94 INGB 0004 874033 van Vrienden van Circus Rotjeknor.

 

Eden en Zohra in de trapezering

 

Over circus in Ethiopië en Circus Rotjeknor 

In Ethiopië is er enorm veel circustalent actief. Over het hele land verspreid zijn er diverse circusgroepen en alleen al in Addis Abeba zijn er meer dan tien groepen intensief bezig om circuskunsten uit te halen.  

In 1995 kwam voor het eerst Circus Ethiopia naar Nederland. Ze traden op heel veel plekken op, o.a. voor Koningin Beatrix, hieraan deden ook artiesten van Circus Rotjeknor aan mee.
Ze speelden met zo’n knallende energie, met live muziek, met heel veel plezier en ontzettend knappe technieken. Circus Rotjeknor is enorm geïnspireerd geraakt door dit bezoek. Kijk maar bij deze foto’s https://circusrotjeknor.nl/album/circus-ethiopia-1995/ 

Sosina 

Sosina was een van de artiesten die in 1995 op bezoek was in Nederland. Vier jaar geleden richtte zij de Gamo Circusschool op om hiermee haar droom van een professionele circusschool waar te maken. Met de  Gamo Circusschool biedt Sosina jonge getalenteerde Ethiopische circusartiesten en dansers een trainingsplek en begeleid ze hen naar een professioneel bestaan.     

Gamo 

Gamo betekent leeuw. Het komt uit het zuidelijke deel van Ethiopië. De Gamo- en Wolayeta-bevolking voert al eeuwenlang, als een teken van liefde en zorg, acrobatiek uit tijdens belangrijke vieringen en begrafenissen.