Jubileumshow 25 jaar

Wat een fantastische jubileumdag hebben we beleefd! En nu is het vakantie en genieten we na met de foto’s!

 

Iris, de moeder van Hugo, schreef:

‘Herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken’ een wijsheid voor op een tegel. Deze tegel hoeft in elk geval niet op de wc van Circus Rotjeknor te komen. Daar zijn herinneringen levend en zijn ze gepresenteerd in een meer dan fantastische parade en jubileumshow in niet minder dan het Nieuwe Luxor.

Het was inderdaad een avond om nooit te vergeten! Een parade van circusartiesten op eenwielers, op elkaars schouders, op stelten of met muziekinstrumenten vertrok in kleurige gewaden vanaf de circusloods over de brug en via de kade naar het grote theater. Het was meer dan geweldig.

Toeristen wisten niet hoe snel ze trotse ouders en vrienden opzij moesten drukken om dit bijzonder spannende feest te fotograferen. En dat tegen het mooist denkbare decor: Rotterdam. Rotterdam, dat geen circus had voor de papa van Lucho een briefje ophing en schoolmeester Johan hierop reageerde – 25 jaar geleden.

Intussen wordt Rotterdam een Circusstad genoemd en zijn Rotjeknor-artiesten over de hele wereld uitgewaaierd om hun kunsten te vertonen, verliefd te worden en shows te geven. Dit is een geweldige prestatie, niet in tekst te vatten eigenlijk. De jubileumshow liet alles zien, al moest je soms huilen van het lachen of je vingers voor je ogen houden omdat het te spannend was om te kijken.

 

Terug naar overzicht