Informatie en aanmelden seizoen ’21 – ’22

Het nieuwe seizoen start op 18 september 2021 en je kunt je inschrijven. Het lessenrooster vind je hier:

Circus Lessenrooster Inschrijven als nieuwe artiest

 

De lessen zijn ingedeeld naar leeftijd:

Mini: 3 – 4 jaar
A: 5 – 8 jaar
B: 8 – 12 jaar
C: 12 – 15 jaar
D: 15 – 21 jaar

CircusClub:
Zit je bij een Club, dan leer je van alles wat met circus te maken heeft. Jongleren, balanceren op koord en bal, fietsen op één wiel, trucs doen in de trapeze of tissue én alle vormen van acrobatiek. En daarnaast van alles waarvan je niet wist dat het bij het circus hoorde!
Club Mini, Club A, Club B, Club C, Club D

WijkClub:
Is de CircusLoods op Katendrecht te ver voor je? Misschien is er wel een WijkClub om de hoek! Hier leer je ook van alles van circus.
WijkClub A; WijkClub B
Locaties:  Centrum, Delfshaven, IJsselmonde

CircusSport:
Circussport is een cross-over tussen circus en turnen. Dat betekent dat we de circustechnieken trainen op een hoger technisch niveau. Net als in het turnen is de techniek leidend –  maar mét de lol van het circus. Je werkt aan je conditie, kracht en lenigheid. Je krijgt de basis van het circus (vloeracrobatiek, jongleren, handstanden) en daarnaast werk je aan je eigen specialisatie. Zo kom je weer een stap verder in het circus!
CircusSport B, Circussport B/C, Circussport C/D

Freerunnen:
Bij freerunnen gebruik je de omgeving om je skills en je lichaam te trainen en dat doe je zo creatief mogelijk. Je leert de basics van het freerunnen en hoe je je lichaam beheerst, door middel van acrobatiekoefeningen en technieken zoals de koprol en de handstand. Vanaf daar groei je verder naar bijvoorbeeld de basis-salto’s, zoals de backflip, frontflip en barani.
Freerunnen A (minimumleeftijd 6 jaar), Freerunnen B, Freerunnen B/C

Tissu: Je leert kunsten in de tissu. Je ontwikkelt je kracht, je lenigheid en je hangt op beangstigende hoogte.
Tissu A/B, Tissu C/D

Springen: In deze techniekles leer je alle circustechnieken waarmee je de lucht in vliegt: vanaf de vloer, de airtrack, de minitrampoline, grote trampoline en de bascule. Je leert hoe je je lichaam in de lucht controleert en de technieken om stoere trucs te doen. Alles op je eigen niveau. Als je turnen te serieus vindt, is springles iets voor jou: hier leer je alles met plezier en met elkaar.
Springen C/D

Optreedgroepen: Met elkaar werk je aan een voorstelling. Zit je in deze groep, dan ben je gespecialiseerd in groepsacrobatiek, duo-acrobatiek, jongleren, luchtwerk of bascule. Je leert hoe je deze technieken in groepsverband uitvoert, en hoe je ze presenteert. Jaarlijks geven de optreedgroepen meerdere voorstellingen in de loods, op festivals en in theaters.
Voorwaarde deze optreedgroepen is dat je ook een andere les bij Circus Rotjeknor volgt, of dat je (elders) op turn-, dans- of theaterles zit.

OuderKind Circus (3,4 en 5,6 jaar): Samen met je kind de pret van het circus beleven. Jongleren, balanceren, acrobatiek en ook het luchtwerk komt aan bod. Ontdek hoe mooi het is om applaus te ontvangen voor wat je doet.

Club Mini (3, 4 jaar)
Peuters laten ‘proeven’ van het circus; spelenderwijs uitproberen van het kleinere circusmateriaal, zoals jongleerkegels, Chinese bordjes, hoepels. Ontdekken wat je met die spullen kan doen. Met elkaar maken we ons eigen circus. Alles spelenderwijs, samen, fantasievol, creatief, en aangepast op wat de groep nodig heeft. Je kan bij deze club ook een serie van 10 lessen doen. Let op, wil de 10-lessenserie volgen dan kan je niet elk moment instromen. Kijk in de les welke datum de eerstvolgende serie start.

Seizoen (30 lessen)

Club A / Club Mini – 200 euro
Club B – 225 euro
Club C, D:    – 250 euro
Freerunnen A – 200 euro
Freerunnen A/B, B/C – 225 euro
CircusSport B, B/C, C :  – 275 euro
Tissue A/B:   – 225 euro
Tissue C/D:    – 250 euro
Springles (vanaf 12 jaar):  – 250 euro
Club Speciaal   – 250 euro
Extreminies (vanaf 10 jaar):   –  250 euro
Extreme (vanaf 14 jaar):   – 275 euro
Wijkclub A: – 150 euro
Wijkclub B: – 175 euro

Korte series:
Club Mini: 10 lessen – 80 euro
OuderKind: 4 lessen voor 50 euro per duo.

Rotterdampas: 25 euro korting op een jaar lang circuslessen.

2e, 3e, 4e les: Zit je in meer dan 1 groep? Dan krijg je 40% korting op elke volgende groep.

Jeugdfonds Sport en Cultuur: Het Jeugdfonds draagt bij als geld thuis een probleem is. Ook voor ZZP’ers.

Circus Rotjeknor valt zowel onder Sport als Cultuur. Dus naast bijv. zwemles kan je ook op circusles. Of naast muziekles kan je circus als sport kiezen.
Let op, de Rotterdampaskorting geldt níet bij de Jeugdfonds aanvraag.

Wil je weten hoe het werkt? Check het hier: https://circusrotjeknor.nl/in-de-circusloods/circuslessen/jeugdfonds/

De CircusLoods vind je op Katendrecht, zie de routebeschrijving.
De WijkClubs zijn in het Oude Westen, IJsselmonde en Delfshaven.

Een CircusSeizoen loopt van september tot juni en bestaat uit 30 lessen. Wil je op een ander moment instromen? Vaak is dat mogelijk.

Inschrijven als nieuwe artiest  Al Artiest met een account? Klik hier om je aan- of af te melden

Kleding: In de circusloods mogen geen buitenschoenen gedragen worden. Op blote voeten mag wel, maar het is fijner om gymschoenen te dragen met zachte zolen. Verder natuurlijk kleding waarin je gemakkelijk kan bewegen.

Foto’s tijdens de lessen: Regelmatig komt Circus Rotjeknor in het nieuws. Er verschijnen foto’s in kranten en we komen soms ook op TV. Zelf plaatsen we regelmatig foto’s op onze website. Bij de inschrijving geef je aan of je hier toestemming voor geeft of niet.

Club-Assistent Account: Na je inschrijving krijg je een eigen account waarin je je gegevens zelf kan beheren. Je gegevens worden veilig opgeslagen in het computerprogramma Club-Assistent.

Aansprakelijkheid: De lessen worden door bekwame lesgevers gegeven en vallen onder de verantwoordelijkheid van Circus Rotjeknor. Het deelnemen aan de circuslessen gebeurt echter altijd op eigen risico. Circus Rotjeknor heeft een aansprakelijkheidsverzekering voor de gevallen waarin het circus aansprakelijk gesteld wordt.
Het circus is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal van waar­devolle spullen. In de zaal staat een bakje, waarin tijdens de les­sen alle waardevolle spullen opgeborgen kunnen worden. Let er wel op dat na afloop van de les deze spullen weer worden meegeno­men.

Privacy: kijk hier voor ons privacy-beleid.