Johan Both gaat weer les geven.

Geplaatst op 22-10-2020

 

Na de herfstvakantie, vanaf maandag 26 oktober, gaat Johan Both weer les geven. In de circusloods staat Johan samen met collega’s op vrijdag voor Club Speciaal en op zaterdag voor Club B en Club C. Ook neemt Johan enkele wijkclubs voor zijn rekening en zal hij betrokken worden bij schoolprojecten. Hiermee komt duidelijkheid na een voor alle betrokkenen, maar vooral voor Johan en zijn gezin, moeilijke periode. Er is veel gezegd en geschreven over de gebeurtenissen de afgelopen maanden, maar met de beschikking van de rechter op 21 september jl. zetten we daar met elkaar een streep onder. Alle blikken zijn op de toekomst en vooral op Circus Rotjeknor gericht.

Positief advies van RRKC

In juni werd bekend dat Circus Rotjeknor voor het nieuwe Cultuurplan een positief advies heeft gekregen van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) over het verlengen van de subsidie in 2021-2024. Volgens de RRKC levert Circus Rotjeknor hoge artistieke kwaliteit en waardeert het zowel de ambitie om het bereik van het circus te vergroten als de aandacht voor diversiteit en inclusie. Inmiddels heeft de wethouder dit advies bevestigd en rest alleen nog een definitief akkoord van de gemeenteraad.

De toekomst van het jeugdcircus

Het team is een mooie mix van ervaren krachten die al jaren aan het circus zijn verbonden en jong aanstormend talent dat meestal al als klein kind bij Circus Rotjeknor begon. Daarmee bouwen we aan de toekomst van hét jeugdcircus uit Rotterdam. Dat doen we onder andere ook door ons aanbod uit te breiden. Naast Circusspel bieden we ook Circussport aan en zoeken we samen met onze partners in Rotterdam welke cross-overs in samenwerking verder kunnen worden ontwikkeld. Allemaal met het doel nog veel meer kinderen met het prachtige circusspel kennis te laten maken en zich daarin te ontwikkelen.

Alles samen

De kern waarin wij alles doen is samen. Samen als team, samen met de artiesten en samen met de partners in het Rotterdamse culturele, kunstzinnige en sportieve veld. We zijn blij dat Johan als docent deel uitmaakt van dit team zodat we kunnen profiteren van zijn schat aan kennis en ervaring.

 

Martin, Sybren en Johan