Voor scholen

We bieden scholen tal van mogelijkheden: van wekelijkse buitenschoolse lessen, tot een complete circusdag met alle leerlingen van de school. Een workshop in de circusloods voor bovenbouwers of middelbare scholieren? Of toch een docententraining in de gymzaal op school?

Neem contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken!

 

Waarom circus?

Circus Rotjeknor ziet in circus een spel met unieke mogelijkheden om bij te dragen aan een positieve ontwikkeling van kinderen en jongeren. Circus geeft ruimte om de creativiteit op een speelse manier te ontwikkelen. Bovendien is circus een sportieve activiteit die zeer gevarieerde fysieke en motorische vaardigheden vergt.

De moeilijke ‘kunstjes’ onder de knie krijgen geeft zelfvertrouwen en is goed voor het gevoel van eigenwaarde. Het circusspel nodigt uit tot samenwerken en zelfstandig leren. Zo worden eigenschappen versterkt die ook buiten het circus, op school of op de werkvloer tot betere prestaties leiden. Het circus biedt een uitdagende omgeving waar kinderen en jongeren op een plezierige en creatieve manier met elkaar samenwerken. De eigenheid en de mogelijkheden van de deelnemers staan centraal. Dat maakt het circus tot een spel waar iedereen, op verschillende niveaus, aan mee kan doen.