Cultuurtraject

Circus Rotjeknor kan je nu ook met het Cultuurtraject bezoeken!

In seizoen 2017 – 2018 kunnen groepen 5,6 een prachtige circusvoorstelling bekijken en daarna zelf aan de slag. Scholen kunnen zich voor 17 mei aanmelden via het KCR: https://cultuurtrajectrotterdam.nl/cultuurtraject_po#/ We zijn te vinden onder het kopje Zuid en in de themalijn Dans.

De leerlingen krijgen een circusvoorstelling te zien van Tall Tales Acrobatics, waarin twee professionele acrobaten een verhaal vertellen over liefde. Zonder woorden, mét mime, dans, jongleren en acrobatiek. En met allerlei spullen die je in een huiskamer vindt … Zouden de kopjes heel blijven tijdens een ruzie? Gelukkig kan een circusartiest gooien maar ook vangen!

Circus kijken doet je voeten wiebelen, je hart bonzen en je onderbuik zweven. Na de voorstelling kunnen de leerlingen allerlei verschillende circustechnieken zelf uitproberen zoals balanceren (ballopen, koorddansen), jongleren en acrobatiek (zowel op de grond als in de trapeze of tissu).

De aanpak van Circus Rotjeknor levert circus op waarin verbeelding en nauw contact met publiek centraal staan. Het circusspel nodigt uit tot samenwerken en zelfstandig leren en de moeilijke ‘kunstjes’ onder de knie krijgen geeft zelfvertrouwen.