Lessenserie

Wekelijks een circusles voor groepen van 10 tot 25 leerlingen. Een circusles kan éénmalig of structureel plaatsvinden, binnen of buiten schooltijd. Een les duur 1 a 2 uur.

Een éénmalige les richt zich op het onder de knie krijgen van een aantal circusdisciplines.
In een lessenserie wordt meer gefaseerd gewerkt. Een lessenserie kan goed worden afgesloten met een presentatie aan publiek, of met een les in het circuscentrum.

Na een korte instructie van een docent van Circus Rotjeknor gaan de leerlingen aan de slag met verschillende circusdisciplines. Van jongleren met doekjes tot acrobatische vormen waarin samenwerking centraal staat.

Circus is een mooie combinatie tussen beweging en verbeelding. Verschillende motorische vaardigheden komen aan bod. Naast de fysieke worden ook de creatieve en sociale vaardigheden en de verbeelding aangesproken: hoe presenteer je iets samen? Kan je zelf truc verzinnen? En hoe maak je contact met het publiek om applaus te krijgen?

Circus Rotjeknor zorgt voor een circusdocent en voor circusmateriaal.
De school verzorgt:
  • Een geschikte locatie, bijvoorbeeld een gymzaal of speellokaal.
  • Per 10 – 12 leerlingen is er 1 begeleider vanuit de school nodig. Deze begeleiders helpen actief mee met de leerlingen tijdens de lessen.

Om circuslessen ook toegankelijk te maken voor kinderen die niet naar het circuscentrum kunnen komen, worden er lessen in de wijken gegeven. Circus Rotjeknor zoekt hierin een samenwerking met scholen en andere organisaties. Circus in de Wijk bestaat uit 30 circuslessen onder of na schooltijd.

Neem contact op voor de kosten.

 

Aanvraagformulier circusactiviteiten

 

 

DSC_1582