Op bezoek bij Circus Rotjeknor

Sinds 2013 heeft Circus Rotjeknor een prachtige eigen oefenruimte op Katendrecht. De loods is speciaal ingericht om optimaal circus te kunnen spelen; er is een luchtwerkinstallatie, koorddansrekken, balloop – plekken. In het Circuscentrum bevindt zich ook de HBO circusopleiding van Codarts. Het is dus zomaar mogelijk een toekomstige artiest van Cirque du Soleil tegen het lijf te lopen …

Op woensdagochtend kunnen schoolklassen circus spelen in een inspirerende omgeving die je doet kriebelen om bezig te zijn. Een mooie combinatie kan zijn om een circuslessenserie op school af te sluiten met een circusochtend.

 

Een circusochtend kan worden verdeeld in twee lessen van 1,5 uur. Aan elke les kunnen 20 tot 50 leerlingen tegelijk deelnemen.

Een voorbeeld van een tijdschema:

9.00 – 10.30 uur 1e workshopronde voor 20 – 50 leerlingen
10.30 – 12.00 uur 2e workshopronde voor 20 – 50 leerlingen
12.00 – 12.15 uur leerlingen gaan terug naar school

De Circusochtenden vinden plaats op woensdagen en zijn bedoeld voor leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs.

Een mooie combinatie met een circusochtend is een voorbereidende lessenserie  op school. In de lessenserie oefenen de leerlingen met verschillende disciplines. De serie wordt afgesloten met een bezoek aan het de oefenruimte van Circus Rotjeknor.

Voor meer informatie over de lessenserie op school kijk je bij de pagina over lessenseries.

Na een korte instructie van een docent van Circus Rotjeknor gaan de leerlingen aan de slag met verschillende circusdisciplines. Van jongleren met doekjes tot acrobatische vormen waarin samenwerking centraal staat.

Circus is een mooie combinatie tussen beweging en verbeelding. Verschillende motorische vaardigheden komen aan bod. Naast de fysieke worden ook de creatieve en sociale vaardigheden en de verbeelding aangesproken: hoe presenteer je iets samen? Kan je zelf truc verzinnen? En hoe maak je contact met het publiek om applaus te krijgen?

  • Begeleiding: Per 10 – 12 leerlingen 1 begeleider. Deze begeleiders helpen actief mee met de leerlingen tijdens de lessen.
  • Kleding: De leerlingen en begeleiders dragen zaalschoenen en kleding waar je goed in kan bewegen. Er zijn kleedkamers aanwezig.
  • Vervoer naar Circuscentrum: De school zorgt zelf voor het vervoer naar de circusloods.

Neem voor een offerte op maat contact op met Circus Rotjeknor via het aanvraagformulier.

Er kan betaald worden met de Cultuurkaart.

De circusloods van Circus Rotjeknor bevindt zich op Katendrecht, precies tegenover Hotel New York.
Kijk hier voor de routebeschrijving.

Aanvraagformulier Circusactiviteiten

 

Oefenen in de zaal