Circusdag op school

De viering van een jubileum, het afscheid van een directeur, de opening van een nieuw schoolgebouw of een superleuk alternatief voor een schoolreisje? Met een circusdag waar de hele school aan mee kan doen, maak je er één groot feest van!

Hoe ziet een circusdag eruit?

Met een bus vol circusmateriaal komt Circus Rotjeknor langs op school of in een sporthal voor een feestelijke dag waarop leerlingen in een dag oefenen, acts maken en  ’s middags als volleerde artiesten een circusvoorstelling  geven.

Bij elke school wordt een circusdag op maat gemaakt waarin rekening wordt gehouden met de wensen van de school. Een circusdag bestaat uit 3 belangrijke onderdelen: oefenen, acts maken en optreden.

Waarom kiezen voor Circus Rotjeknor?

Er zijn wel meer organisaties die circusdagen voor scholen aanbieden. Toch is Circus Rotjeknor in een aantal opzichten uniek.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de circusdag. Voor een offerte op maat kunt u contact opnemen via het aanvraagformulier.

AFspraken vooraf

U maakt afspraken over de dagindeling en opzet van de circusdag. Hierna ontvangt van Circus Rotjeknor een contract van de gemaakte afspraken. De algemene bepalingen zijn onderdeel van dit contract.

VEELGESTELDE VRAGEN

DE DAG IN DETAIL

Het ochtendprogramma: Uitleg en oefencircuit

De dag start met een introductie en een korte uitleg van de onderdelen die te oefenen zijn. Er volgt een oefencircuit met 10 tot 12 onderdelen. De kinderen zijn vooraf in groepjes ingedeeld (bij voorkeur de leeftijden door elkaar) en gaan de onderdelen langs. Er wordt gemiddeld 10 à 12 minuten per onderdeel geoefend.
Het einde van de ochtend komen de kinderen weer bij elkaar. Ze krijgen de opdracht na te denken met welk onderdeel ze zouden willen optreden.

Het middagprogramma: acts maken en de voorstelling

De kinderen krijgen instructie hoe een act gemaakt wordt en worden vervolgens ingedeeld bij de acts naar keuze. Er wordt geoefend en er worden acts gemaakt.
De dag wordt afgesloten met een optreden waaraan alle kinderen meedoen.

Instructie-bijeenkomst voorafgaand aan de circusdag

Aan circusdagen bij scholen vanaf 100 ll. waar een voorstelling gemaakt wordt, gaat een instructie bijeenkomst vooraf. Deze bijeenkomst, die plaatsvindt in de week voorafgaande aan het project, duurt twee uur en is bedoeld voor ALLE medewerkers aan de circusdag (leerkrachten, begeleiders en ouders). Tijdens de bijeenkomst wordt door de docent van Circus Rotjeknor uitleg gegeven over het verloop van de circusdag. Er wordt (door zelf te spelen!) duidelijk gemaakt hoe er geoefend wordt met het circusmateriaal en hoe acts gemaakt worden. De instructie-bijeenkomsten leveren vaak veel voorpret op.

Wat verzorgt Circus Rotjeknor?

Circus Rotjeknor verzorgt op de circusdag alle materialen, een geluidsinstallatie, vrolijk grondzeil en een decor voor de voorstelling.

Wat verzorgt de school?

De school verzorgt een alternatieve locatie voor als het regent. De activiteiten vinden dan binnen plaats.

De kleuters kunnen een apart schema binnen de dag krijgen, zodat zij ook een prettige dag beleven.

Ja.

AANVRAAGFORMULIER

Aanvraagformulier voor circusactiviteiten

De circusactiviteit