Over Circus Rotjeknor

Circus Rotjeknor is in 1992 opgericht als hét jeugdcircus uit Rotterdam.

Circus Rotjeknor heeft een pedagogische doelstelling en zet het circusspel in om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Aan de vaste groepen doen circa 250 artiesten mee in de leeftijd van 5 t/m 24 jaar. Er is een optreedgroep die voorstellingen speelt op diverse locaties waaronder theaters.

Circus Rotjeknor verzorgt ook circusactiviteiten (circusdagen, circuslessen en circusspeelplaatsen) voor andere instellingen Aan deze activiteiten doen jaarlijks circa 15.000 kinderen en jongeren mee!

Circus Rotjeknor ontvangt structurele subsidie van de Gemeente Rotterdam.

 

De circuslessen van Circus Rotjeknor zijn kenmerkend:

  • De eigenheid en de mogelijkheden van de kinderen en jongeren staan centraal. Dat maakt het circus tot een zeer toegankelijke discipline waar iedereen, op verschillende niveaus, aan mee kan doen.
  • De moeilijke ‘kunstjes’ onder de knie krijgen, geeft zelfvertrouwen. Het samenwerken met elkaar geeft vertrouwen in de ander: je moet als acrobaat in een menselijke piramide kunnen vertrouwen op de andere acrobaten. Je leert letterlijk op elkaar te bouwen.
  • Het circusspel nodigt uit tot samenwerken en zelfstandig leren. Zo worden eigenschappen versterkt die ook buiten het circus, op school of op de werkvloer tot betere prestaties leiden.
  • Circus is beweging, op allerlei verschillende manieren. Door oefening verbetert je motoriek, uithoudingsvermogen en je kracht op een speelse manier.
  • Circus is leren doorzetten, en leren dat je met kleine stappen succes kan halen.
  • Het circus biedt een uitdagende omgeving waar kinderen en jongeren op een plezierige en creatieve manier met elkaar samenwerken.
  • De aanpak van Circus Rotjeknor levert circus op waarin verbeelding, de beleving en nauw contact met publiek centraal staan.