Over Circus Rotjeknor

Circus Rotjeknor is in 1992 door Johan Both opgericht en was daarmee het eerste jeugdcircus in Rotterdam.

We zijn een jeugdcircus zonder drempels, zonder muren en zonder plafond. Alle kinderen en jongeren beoefenen circusspel of circussport op hun eigen niveau in overeenstemming met hun talent of wens. Fysieke, psychische, financiële of andere uitdagingen mogen geen belemmering opleveren.

Circus Rotjeknor verrijkt de wereld door de verbinding te maken tussen de vele kinderen, hun talenten en achtergronden, die door de unieke beleving van zelf creëren, bewegen, doorzetten en optreden, respectvol met zichzelf én anderen.

De oprichter Johan Both “van idee tot Rotterdams Erfgoed”
In 1992 richtte Johan Both Circus Rotjeknor op en nu, bijna dertig jaar later, staat er een mooi circus. “Zo’n dertig jaar geleden merkte ik dat ik blij werd van muziek maken bij het circus. Ik raakte verknocht aan het circusspel en ontdekte een voor mij compleet nieuwe wereld met jongleurs en acrobaten. Tientallen jongeren zijn beroepsmatig in het circus terecht gekomen.”

Belangrijk vindt hij “de positieve uitwerking die het circus heeft op de vele duizenden kinderen en jongeren die op een of andere manier mee hebben gedaan aan de circusactiviteiten.” Circus Rotjeknor heeft inmiddels een belangrijke plek ingenomen in de Rotterdamse culturele sector en is opgenomen als ‘Echt Rotterdams Erfgoed’.