Nieuws

Artiesten van Rotjeknor op de circusschool

Er zijn al heel wat oud-artiesten van Circus Rotjeknor professioneel circusartiest geworden. Daar gaat veel oefenen aan vooraf, bijvoorbeeld op een professionele circusopleiding. Ook dit jaar zijn er oud-artiesten van Rotjeknor door de strenge audities heen gekomen. Swaen Oostrum is  aangenomen op de circusopleiding in Tilburg (ACaPA) en Sam is aan het trainen op de Voorpleiding Codarts Circus Arts. En we zijn natuurlijk hartstikke trots op ze!

Belle in de hoepel op ACaPA

Belle in de hoepel op ACaPA

Belle Kok zit alweer in het tweede jaar op ACaPA in Tilburg. Trampoline, acrobatiek, dans en theater, maar ook serieuze krachttraining staat op het programma. En daarnaast traint ze twee uur per dag op haar specialiteit. Belle is de enige in haar jaar die Aerial Hoop als specialisatie heeft en dat betekent dat ze privé-les krijgt. “Heel erg leuk. Vooral het deel research. Dan ben ik samen met de docent nieuwe trucs aan het ontdekken. Dat lijkt wel het meest op Rotjeknor vroeger. Dat was heel vrij, dat je echt vanuit plezier aan het oefenen bent. De docent wordt dan ook heel enthousiast als we weer iets nieuws hebben uitgevonden.”

Om toegelaten te worden voor de opleiding moest Belle door de audities heen komen. Er is veel concurrentie vanuit het buitenland. Toen ze klaar was met de middelbare school durfde ze eerst geen auditie te doen. “Ik dacht dat ik nooit aangenomen zou worden. Iemand zei tegen me: je moet het gewoon proberen joh! Toen heb ik een tussenjaar genomen en ben ik hard gaan trainen. Ik ben dat jaar de Vooropleiding van Codarts gaan doen en daarnaast heb ik luchtwerk-lessen genomen bij Evgenya. Zij geeft ook les op Codarts. In dat jaar wist ik wel: dit is wat ik écht heel erg leuk vind en dit wil ik blijven doen!”

Later wil Belle graag het liefst met een gezelschap optreden. “Dat vond ik bij Rotjeknor ook heel leuk en bijzonder. En dat samenwerken vind ik ook het mooie van circus. Dat je elkaar stimuleert en zo verder komt.”.

Belle kon als eerste artiest touwtje spingen op het koord. En dat moest natuurlijk op de poster!
Belle kon als eerste artiest touwtje spingen op het koord. En dat moest natuurlijk op de poster!