Nieuws

Circus bij de Buren

CIRCUS BIJ DE BUREN – een uitwisseling tussen de docenten en assistenten van Circus Rotjeknor, Codarts Circus Arts en Circus Zonder Handen.

Op 12 en 13 september vond de uitwisseling tussen Circus Zonder Handen uit Brussel en Circus Rotjeknor plaats. De docenten en assistenten van beide jeugdcircussen volgden allerlei workshops. Onze Belgische buren leerden ons hoe touwtje springen echt een circusdiscipline is (en heel leuk), allerlei acrobatische vormen en het echt “Belgisch jongleren”. En ook de Rotjeknor docenten gaven workshops. ’t was een supergezellige dat en het was heel jammer dat het al zo snel voorbij was. Op zondag waren er nog speciale workshops van de Codarts docenten Nicolay en Wybren.

“Circus bij de Buren” plaats, een pilot project waarbij een Nederlands jeugdcircus en een HBO circusopleiding samen een Belgisch jeugdcircus uitnodigen om samen te trainen en didactische circusvaardigheden uit te wisselen.
De zaterdag stond in het teken van didactische overdracht, de zondag stond in het teken van circustechnische hoogstanden en vertoningen van acts tijdens de publieke CircusZondag.
De workshops werden gegeven door docenten van Codarts, Circus Zonder Handen uit Brussel en door docenten van Circus Rotjeknor. Het project is gesteund door Circomundo en hoopt in de loop van het jaar een vervolg te krijgen bij een ander Nederlands jeugdcircus, of volgend jaar opnieuw in Rotterdam.