Nieuws

Circus in de Wijk

Circus in het Oude Westen, Bloemhof, Zuidwijk en Pendrecht: ook in de wijken zijn er jonge artiesten elke week met veel plezier aan het oefenen. Artiesten die niet zomaar naar Katendrecht komen. De bijdragen van de Art of Impact en het St. Laurensfonds en de samenwerking met TOS, de Theresiaschool en de Kinderfaculteit maken deze lessen mogelijk.  “Juf, kijk! Door circus ben ik éindelijk ergens goed in!”

Merel geeft de lessen in Bloemhof en het Oude Westen en daarnaast begeleidt ze de andere docenten. In de circuslessen leren de kinderen naast circustrucs ook nog allerlei sociale vaardigheden, zoals samenwerken en zelfvertrouwen. In het Oude Westen en in Zuidwijk werkt Circus Rotjeknor samen met Thuis op Straat (TOS). De Tos-ers assisteren in de lessen én zorgen voor de werving. Veel kinderen en hun ouders kennen de Tossers al van het buitenspelen. En dat is voor sommigen nou net nodig om naar zoiets spannends als circus toe te komen.

Merel vertelt over een groep die in het begin absoluut geen piramides met elkaar wilde bouwen omdat ze het niet prettig vonden om elkaar aan te raken. Nu de presentatie gemaakt wordt na 15 lessen lijkt het de normaalste zaak: jij klimt op hem, en dan sta ik hier. Eén van de kinderen zit in de eindpresentatie in vier acts. Wel heel bijzonder, want eerst wilde ze aan niets meedoen in de les. Ze hing er maar wat bij. En toen opeens ontdekte ze het klimdoek. Ze leerde allemaal mooie trucs. “Juf, kijk! Door circus ben ik eindelijk ergens goed in!”

Linda en Gwensley geven les aan twee volle groepen in Zuidwijk met in totaal wel 40 kinderen. Een bijzondere samenwerking omdat Linda een circusachtergrond heeft en Gwensley dansdocent is. Er wordt gewerkt aan allerlei circuskunsten mét dans. Aan het einde van het jaar willen de docenten de kinderen meenemen naar een uitje in de echte circusloods.

In Pendrecht wordt de les georganiseerd door de Kinderfaculteit. Jasper (een hele lange acrobaat) en Kanja (een hele korte acrobaat) vormen hier het super-docenten-duo. Ze leerden elkaar kennen bij de lessen. Al snel vonden ze het zo leuk om samen te oefenen, dat ze besloten om ook na de les nog te gaan trainen. Nu gaat het gerucht dat ze zelfs een act samen willen gaan maken… Wordt vervolgd dus!

Wil je meedoen in het Oude Westen? Dat kan nog! Er is elke dinsdagmiddag les in Odeon. Kom even langs of kijk hier voor meer informatie: www.circusrotjeknor.nl/odeon