Nieuws

Circus Rotjeknor gaat verhuizen

Een eigen oefenruimte, een echt circusgebouw voor Circus Rotjeknor, dat is iets wat sinds de oprichting van het Rotterdamse jeugdcircus al op de verlanglijst staat. Op de huidige locatie, de Fenixloods op Katendrecht waar we samen met de circusopleiding van Codarts gehuisvest zijn, is de droom werkelijkheid geworden. Het is een prachtige plek, groot genoeg om heel veel kinderen te ontvangen en voorstellingen te geven. We zijn er maar wat trots op!

Helaas zal in 2018 een einde komen aan deze droom. De oefenruimte in Fenixloods 2 is een tijdelijk onderkomen. De definitieve plek van Circus Rotjeknor is op dit moment, een klein eindje verderop, in aanbouw. Het ziet er nu nog niet uit maar over een tijdje zijn we met Circus Rotjeknor de rechtstreekse buren van Kantine Walhalla. Bovenop Fenixloods 1 komen wel acht woonlagen en in de oude loods zelf is plek voor het ‘culturele cluster’ Codarts, Conny Janssen Danst en Circus Rotjeknor. Hoewel 2018 al heel dichtbij komt, zal er nog heel wat moeten gebeuren om alles in orde te maken.

De Stichting Vrienden van Circus Rotjeknor is, met dank aan donerende ouders, al vele jaren bezig om geld in te zamelen om de verhuizing naar een definitieve eigen oefenruimte mogelijk te maken. Extra ondersteuning zal in de laatste fase zeker nodig zijn. We raden zoveel mogelijk mensen aan om ook Vriend van Circus Rotjeknor te worden.