Nieuws

Cultuurtraject: scholen kijken kunst!

Dit voorjaar komen er wekelijks wel 100 kinderen naar Katendrecht om een circustheater-voorstelling te zien. En dat gewoon onder schooltijd…
In het kader van het Cultuurtraject gaan Rotterdamse scholen langs bij culturele instellingen. Vanaf dit jaar kan er ook voor Circus Rotjeknor gekozen worden. Harm en Maartje (Tall Tales Acrobatics) tonen een circustheater-voorstelling, zodat al die leerlingen én hun docenten kunnen meemaken dat circus ook kunst is! Na het kijken kunnen de leerlingen natuurlijk ook nog zelf alles uitproberen.

Het lijkt wel een droom die uitkomt: bussen vol kinderen die worden afgezet bij onze eigen circusruimte. Zo’n 20 jaar geleden gaf Johan les aan Harm, een kleine jongen die heel graag wilde leren jongleren. Harm ging naar Codarts Circus Arts en richtte daarna zijn eigen gezelschap op samen met Maartje: Tall Tales Acrobatics. Samen maken ze poëtische circustheatervoorstellingen. Ze treden op allerlei festivals op maar ook in theaters. En nu dus ook in de circusloods!

Volgend jaar kunnen scholen weer kiezen voor Circus Rotjeknor.

Bekijk hier het fotoalbum