Nieuws

Het nieuwe bestuur bruist

Met trots stelt het team van Circus Rotjeknor het nieuwe bestuur voor.

Met het oude bestuur werken de vier nieuwe gezichten aan een goede overdracht. Nieuwe gezichten? Niet helemaal, want er zit veel Rotjeknor liefde, kennis en ervaring in deze groep. En het bruist van energie. Ze stellen zichzelf even voor:

Ik ben Andrea Wildeboer, 34 jaar

Ik ken Circus Rotjeknor van: in 1997 (ik was 10) begon in als artiest in de B-groep van Circus Rotjeknor. Dat vond ik zó leuk dat ik tot ongeveer mijn dertigste ben gebleven: als artiest in diverse groepen, assistent en later docent bij de circuslessen en uiteindelijk als artiest bij de Paraplu, een groep van oud-artiesten. Inmiddels ben ik circusouder: mijn oudste dochter van 5 zit op woensdag op circusles. Zij vindt het zo mogelijk nog leuker dan ik het altijd vond.

Waarom ik mij graag (weer) wil inzetten voor Circus Rotjeknor: ik heb de laatste jaren Circus Rotjeknor slechts vanaf de zijlijn gevolgd en ik mis het! Ik mis het om door de circusloods te lopen, kinderen hard te zien oefenen, docenten nieuwe manieren te zien uitvinden hoe je een techniek kunt overdragen en naar de vrolijkste voorstellingen te kijken. Daarom kijk ik er enorm naar uit om weer iets te kunnen betekenen voor de allerleukste club van Rotterdam.

Wat ik verder nog doe: ik ben een geboren en getogen Rotterdam. Sinds kort woon ik met mijn man en twee dochters (5 en 1 jaar oud) vlakbij Circus Rotjeknor: in de Afrikaanderwijk. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als informatiespecialist bij de organisatie die de jeugdhulp inkoopt voor de regio Rijnmond.

Ik ben Matthijs van Muijen, 46 jaar

Ik ken Circus Rotjeknor van: vanuit mijn periode als gemeenteraadslid in Rotterdam voor de PvdA heb ik Circus Rotjeknor leren kennen onder meer als er discussie was over de subsidie.

Waarom ik mij graag (weer) wil inzetten voor Circus Rotjeknor: Ik vind het interessant en leuk om mijn ervaringen en netwerken in Rotterdam in te zetten als bestuurslid en om verbindingen te leggen om de reikwijdte van het circus te vergroten, zodat het voor nog meer kinderen van waarde kan zijn. Mijn interesse voor kust en cultuur en sport komt mooi samen in het circus. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier Circusstad ervaren als bezoeker. Extra bijzonder vind ik dat Rotjeknor nu op Zuid zit, een kleine 10 minuten van mijn woonplek aan de Dordtselaan. Graag maak ik de komende tijd kennis met ouders, docenten, deelnemers en bezoek ik lessen om het circus nog beter te leren kennen.

Wat ik verder nog doe: Ik werk als beleidsmedewerker voor de gemeente Den Haag bij de afdeling wonen, waar ik zorg draag voor huisvesting van mensen die een woning nodig hebben na een zorgtraject, detentie en uitstroom uit de daklozenopvang en jeugdzorg. In ben als vrijwilliger actief bij de Voedselbank Dordrecht en bestuurslid bij de Cultuur Werkplaats Tarwewijk.  Ik ben actief voetballer en jeugdscheidsrechter bij voetbalclub Spartaan ´20. Ik ben oom van drie nichtjes en een neefje, kinderen van mijn twee zussen.

Ik ben Ellen Stam, 48 jaar

Ik ken Circus Rotjeknor van: Mijn dochter heeft de afgelopen 3 jaar (en in 2020 start ze weer) op les gezeten en diverse feestjes gehad bij Circus Rotjeknor. Dat was liefde vanaf het eerste contact. Mijn andere dochter hoop ik ook zover te krijgen, dat zal wel lukken!

Waarom ik mij graag (weer) wil inzetten voor Circus Rotjeknor: Toen ik hoorde dat er vacatures waren in het bestuur heb ik binnen 5 minuten gereageerd. Hoe bijzonder is het dat je je in kan zetten voor Circus Rotjeknor, een icoon in Rotterdam. Daar wil ik me graag, met veel energie en plezier voor inzetten.

Wat ik verder nog doe: Ik ben getogen in Zeeland en in Rotterdam blijven hangen na mijn studie, en ik woon nog steeds hier met veel plezier. Nu op de grens van Rotterdam, de polder van Bergschenhoek. Mijn vrije tijd gaat vooral naar vrienden/familie en het gezin. Samen iets ondernemen. In de zomer ook naar varen en zeilen op de rotte.  Zowel mijn studie als werkervaring is in HRM. Ook een prachtig vak. Ik heb er veel zin in!

Ik ben Tom Vollebregt, 31 jaar

Ik ken Circus Rotjeknor van: Als 7 jarig jongetje dat als laatste gekozen werd bij de gymlessen kwam ik bij Circus Rotjeknor terecht. Daar ben ik opgegroeid tot de enthousiaste zelfverzekerde harde werker die ik nu ben. In mijn hoogtijdagen was ik soms wel vijf keer per week bij het circus te vinden en al snel ging ik ook helpen bij het opbouwen van voorstellingen en projecten. Het is dan ook niet gek dat ik, met een groep van 10 artiesten (waaronder ook Andrea) niet weg wilde, we begonnen samen de groep De Paraplu en bleven circus doen en betrokken bij alles wat er gebeurde.

Waarom ik mij graag (weer) wil inzetten voor Circus Rotjeknor: Om nu in het bestuur te stappen maakt voor mij het cirkeltje rond om weer actiever betrokken te zijn en de prachtige geschiedenis mee te nemen naar een mooie toekomst voor hét jeugdcircus van Rotterdam.

Wat ik verder nog doe: Inmiddels ben ik al ruim 8 jaar afgestudeerd theatertechnicus en ben ik verantwoordelijk voor de technische aspecten van vele theater- en circusvoorstellingen in Nederland en ook regelmatig daarbuiten. Regelmatig kom ik daar (oud) artiesten tegen als acteur, circusartiest, productiemedewerker of zelfs ook als technicus. Vier jaar geleden was ik onderdeel van het team dat het Europees Jongleerfestival naar Nederland haalde en bouwde zo ook een internationaal netwerk op in de circuswereld. Momenteel werk ik veel voor de Zweeds/Nederlandse regisseur Jakop Ahlbom. In mijn vrije tijd is het zeker weer de planning om eens vaker wat balletjes in de lucht te gooien!

Samen op weg naar een mooie toekomst

Het nieuwe bestuur bruist van energie en werkt met de dagelijkse leiding en het team van docenten en assistenten hard om zoveel mogelijk kinderen overal in Rotterdam te laten kennis maken met het mooie circusspel. Heb je vragen of wil je ideeën delen met Andrea, Matthijs, Ellen en Tom? Mails zijn altijd welkom!