Nieuws

Koorddansen op hoog niveau!

Op zaterdag 11 januari vond er in de oefenruimte van Circus Rotjeknor een wel zeer bijzonder circusact plaats. Burgemeester Aboutaleb en wethouder Cultuur, Onderwijs en Toerisme Kasmi balanceerden onder toeziend oog van het publiek tegelijkertijd over het koord. Deze gebeurtenis vond plaats tijdens de nieuwjaarsborrel van D66 en wat er gebeurde was niet zomaar een kunstje.

Het balanceren over een koord is op zich niet zo heel bijzonder. Bij Circus Rotjeknor maken we dit dagelijks mee. Wat wel heel bijzonder was is dat twee eerbiedwaardige heren, die eerder slechts één keer geoefend hadden, zich kwetsbaar op durfden te stellen ten opzichte van een publiek dat met smartphones in de hand alles vastlegde om de ervaring met de buitenwereld te delen. Ik heb echt veel respect en een zeer grote bewondering voor beide heren.

Voor mijzelf was er ook een zeer bijzondere rol weggelegd. Ik mocht de twee hooggeplaatste heren ondersteunen bij de gewaagde stunt. En het bijzondere hieraan is dat ik het volle vertrouwen genoot. Zonder dit vertrouwen zouden de burgemeester en de wethouder de uitdaging niet aangegaan zijn. En zo waren alle aanwezigen getuige van een prachtige gebeurtenis waarin vertrouwen, kwetsbaarheid, respect en waardering centraal stonden. Het was een waar hoogtepunt in de geschiedenis van Circus Rotjeknor. Op dit moment kwam alles waar Circus Rotjeknor voor staat bij elkaar en wat mocht ik hierbij een mooie rol vervullen.

Johan Both