Koorddansen op hoog niveau!

Geplaatst op 19-01-2020
Wethouder Kasmi en burgemeester Aboutaleb in balans

 

Op zaterdag 11 januari vond er in de nieuwe oefenruimte van Circus Rotjeknor een wel zeer bijzondere circusact plaats. Burgemeester Aboutaleb en wethouder Kasmi van Cultuur, Onderwijs en Toerisme balanceerden onder toeziend oog van het publiek tegelijkertijd over het koord. Deze gebeurtenis vond plaats tijdens de nieuwjaarsborrel van D66 en wat er gebeurde was niet zomaar een kunstje.

Het balanceren over een koord is op zich niet zo heel bijzonder. Dat maken we bij Circus Rotjeknor vrijwel dagelijks mee. Wat wel heel bijzonder was, is dat twee eerbiedwaardige heren die eerder slechts één keer eerder geoefend hadden, zich kwetsbaar op durfden te stellen ten opzichte van een publiek dat met smartphones in de hand alles vastlegde om de ervaring met de buitenwereld te delen. Beide heren verdienen enorm veel respect en een zeer grote bewondering.

Voor mijzelf was er ook een zeer bijzondere rol weggelegd. Ik mocht de twee hooggeplaatste heren ondersteunen bij de gewaagde stunt. En het bijzondere hieraan is dat ik het volle vertrouwen genoot. Zonder dit vertrouwen zouden de burgemeester en de wethouder de uitdaging niet aangegaan zijn. En zo waren alle aanwezigen getuige van een prachtige gebeurtenis waarin vertrouwen, kwetsbaarheid, respect en waardering centraal stonden. Het was een waar hoogtepunt in de geschiedenis van Circus Rotjeknor. Op dit moment kwam vanalles waar Circus Rotjeknor voor staat bij elkaar. Ik voelde mij zeer vereerd om hier zo’n mooie rol in te hebben.

Johan Both