Nieuws

Red de circusloods!

Circus Rotjeknor bestaat dit seizoen 30 jaar. Op 20 maart 1993 vond in de gymzaal van de Ichthuspabo aan de Binnenrotte de allereerste Rotjeknor-circusles plaats. Helaas werd deze zaal na een paar jaar gesloopt. In 2001 verhuisde Circus Rotjeknor naar een gymzaal op een prachtige plek in het centrum van Rotterdam. Op deze plek staat nu de Martkhal waarvoor Circus Rotjeknor plaats heeft moeten maken. 

Gymzaal aan de Binnenrotte, gesloopt in 2002
Gymzaal aan de Grotemarkt, gesloopt in 2009


Uit de jarenlange zoektocht naar een geschikte plek voor het Rotterdamse jeugdcircus is het idee ontstaan voor een professionele circusopleiding. Codarts heeft het idee met een zeer goed resultaat opgepakt. Voortbordurend op het succes ontstond het plan om van Rotterdam een circusstad te maken. Ook dat is gelukt, en hoe! Naast een jeugdcircus en een professionele circusopleiding heeft Rotterdam nu ook een jaarlijks terugkerend Circusstad Festival. 

De zoektocht naar een oefenruimte voor Circus Rotjeknor heeft veel moois voortgebracht en natuurlijk ook een nieuwe prachtige locatie voor het jeugdcircus. Op Katendrecht is er nu een circusloods die speciaal ingericht is voor circusactiviteiten. Met meer dan honderd kinderen tegelijk zijn er al heel wat scholen op bezoek geweest. Dat de locatie zeer geschikt is voor circusvoorstellingen heeft Circusstad Festival ook al ervaren. Wat Rotterdam heeft, is uniek in Nederland. Dat willen we graag behouden!

Veel plezier voor alle leeftijden tijdens CircusZondag november 2019


Circus Rotjeknor heeft momenteel te maken met financiële problemen waardoor de hoge huurprijs moeilijk op te brengen is.

Wat je op korte termijn kunt doen voor het behoud van de circusloods is de aanstaande CircusZondag bijwonen. Hoe voller de zaal hoe meer mensen er kunnen genieten van deze prachtige plek.

Ga hier direct naar de kaartverkoop.