Op bezoek bij Circus Rotjeknor

Circus Rotjeknor heeft een prachtige eigen oefenruimte in Fenixloods 1 op Katendrecht. De circusloods is speciaal ingericht om optimaal circus te kunnen spelen. We zijn buren van Kantine Walhalla en in de loods is ook de circusopleiding van Codarts. Het is dus zomaar mogelijk een toekomstige artiest van Cirque du Soleil tegen het lijf te lopen …

Een circusochtend kan worden verdeeld in twee lessen van 1,5 uur. Aan elke les kunnen 20 tot 50 leerlingen tegelijk deelnemen.

Een voorbeeld van een tijdschema:

09.00 – 10.30 uur 1e workshopronde voor 20 – 50 leerlingen
10.30 – 12.00 uur 2e workshopronde voor 20 – 50 leerlingen
12.00 – 12.15 uur leerlingen gaan terug naar school

Een mooie combinatie met een circusochtend is een voorbereidende lessenserie  op school. In de lessenserie oefenen de leerlingen met verschillende disciplines. De serie wordt afgesloten met een bezoek aan het de oefenruimte van Circus Rotjeknor.

Voor meer informatie over de lessenserie op school kijk je bij de pagina over lessenseries.

Inhoud lessen

Na een korte instructie van een docent van Circus Rotjeknor gaan de leerlingen aan de slag met verschillende circusdisciplines. Van jongleren met doekjes tot acrobatische vormen waarin samenwerking centraal staat.

Circus is een mooie combinatie tussen beweging en verbeelding. Verschillende motorische vaardigheden komen aan bod. Naast de fysieke worden ook de creatieve en sociale vaardigheden en de verbeelding aangesproken: hoe presenteer je iets samen? Kan je zelf truc verzinnen? En hoe maak je contact met het publiek om applaus te krijgen?

Wat verzorgt de school?

Kosten

Neem voor een offerte op maat contact op met Circus Rotjeknor via het aanvraagformulier.

Er kan betaald worden met de Cultuurkaart.

Locatie en route

De circusloods van Circus Rotjeknor bevindt zich op Katendrecht, precies tegenover Hotel New York.
Kijk hier voor de routebeschrijving.

Aanvraagformulier

Aanvraagformulier voor circusactiviteiten

De circusactiviteit